Kombinera skidåkning och god mat i Åre

Skidåkning

Åre är en av Sveriges populäraste skidorter. Det bästa med Åre är att det finns goda möjligheter till fantastisk skidåkning och att få underbara matupplevelser. Det finns en restaurang i Åre vid namn Niesti där all mat lagas med stor omsorg. Maten som du kan äta är gjord på riktigt bra råvaror och all mat är lagad med stor kärlek.

Matupplevelser som du sent kommer glömma

Restaurangen har tagit inspiration av naturen och flertalet lokala råvaror används. Du kan äta frukost, lunch eller middag och få en riktigt bra måltid oavsett tid på dygnet. Ett tips är att du bokar bord för middag och åker skidor under dagen. När du är lagom trött efter en dag i backen kommer maten smaka ännu godare.

Fokus på råvarorna

Eftersom säsongen och dess aktuella råvaror styr menyn kan den variera. Ta en titt på menyn innan du åker till restaurangen för att få ett hum om vad som finns att välja mellan. När du väljer bra restaurang som verkligen brinner för matlagning kommer du med stor sannolikhet inte att bli besviken. Restaurangen är öppen även under sommarhalvåret.

Skidåkning i Åre

Precis som med maten är det en bra idé att göra vissa efterforskningar innan du ska åka skidor. Kolla upp liftsystemet och olika backar för att ha koll. Du kan även söka efter tips och råd för att få uppleva Åres bästa skidåkning. Det finns många bra tips och några riktiga guldkorn beroende på när du besöker Åre. Ett tips är att åka skidbuss mellan de olika systemen om du inte har en egen bil för att kunna testa på olika delar av Åre. Ett annat tips är att bo nära backen så att du bara kan sätta på dig skidorna och åka ut. Det är både bekvämt och praktiskt.