Att jobba som skidinstruktör är ett populärt jobb för både ungdomar och vuxna. Man kan göra det på olika platser i världen beroende på var man vill bo. I Sverige är Åre och Sälen populära områden. Det finns då ofta stugor som man kan dela tillsammans med andra säsongsarbetare. För den som anser att svenska skidorter inte är så roliga finns det andra platser i världen man kan åka till. Bland annat alperna i Europa. Man kan välja om man vill bo på den franska, italienska eller österrikiska sidan bland andra, men de tre är vanligast. Det är utvecklande att arbeta som skidlärare samtidigt som man får vara ute i backarna hela dagarna, vilket passar perfekt för den som älskar att åka skidor. Man kan också kombinera skidåkning med att åka snowboard. Är man duktig i båda så kan man undervisa i både skidåkning och snowboard, annars kan man själv ta klasser och lära sig.
Var hittar man lediga jobb?
Om man är sugen att jobba som skidinstruktör en säsong eller två så kan man kolla runt på nätet för olika hemsidor där de annonserar ut tjänster. på Svenska skidanläggningars organisations hemsida till exempel kan man läsa mer om vilka jobb som är lediga just nu. Eftersom man inte åker skidor året om i Sverige är det oftast kontrakt som gäller ett år, eller en säsong, i taget. På det här sättet kan man kombinera nytta med nöje under den svenska vintern. Som skidinstruktör kan man jobba ganska fritt. Om man inte vill söka ett jobb via ett företag eller en organisation så kan man alltid välja att jobba som frilansare ett tag. Då krävs det dock att man har lite koll på hur man får tag i kunder, hur man planerar lektioner och hur bokföring och redovisning av skatt fungerar. För att lära sig hur man blir en bra skidinstruktör och ge större trovärdighet till nya kunder är att gå en utbildning. En som är bra är den som SLAO genomför.
Gå på intervju i en storstad
Om man vill jobba som skidinstruktör kan man kolla upp om rekrytering finns i den regionen man befinner sig i. Till exempel sker det löpande Rekrytering Stockholm, Göteborg och i Malmö. Det här är ju bra om man inte bor i de norra delarna av Sverige. Man kan då få gå på intervju och göra klart allt som har med kontrakt och schema att göra redan innan man anlänt till skidorten. Sedan kan man i många fall söka boende online och resten bukar man kunna lösa på plats. Till exempel om man behöver speciella skidpass eller liknande, men det brukar arbetsgivaren stå för. Eftersom man förhandlar om kontraktets villkor kan man be om olika förmåner i detta, till exempel speciella skidpass, tillgång till snöskoter eller bil, eller vad man nu känner att man skulle vilja ha under tiden man är anställd som skidinstruktör. Gymkort är också populärt, samt simkort och liknande.