Skidor på sommaren

Skidåkning

Skidåkning är som bekant en vintersport, då det krävs snö för att få glid. Lyckligtvis finns sedan länge något som kallas rullskidor, som egentligen är precis vad det låter som: skidor på hjul.

Rullskidorna är dock betydligt kortare än vanliga skidor – eftersom man inte åker på snö behöver inte kroppsvikten fördelas på samma sätt. Rullskidorna blev populära i slutet av 1980-talet, och sedan dess har det som ursprungligen var en träningsform för längdskidåkare på sommaren blivit mer eller mindre en egen sport, då det anordnas tävlingar på både SM-nivå och VM-nivå i rullskidor. Sverige är ett framgångsrikt land i sporten, och har tagit flera medaljer vid VM.

Det är dock inte bara skidåkare som vill träna på sommaren som kan ha nytta av rullskidor, utan även utflyttade svenskar som bor i ett varmt land där det inte kommer någon snö, ens på vintern. Om man då saknar skidåkningen, och tycker att det är en bra motionsform, kan rullskidor vara en bra ersättning. Om du är skidåkare som drömmer om att flytta till varmare breddgrader, men tvekar för att du skulle sakna skidåkningen, ska du med andra ord inte tveka längre, utan gå in på Mowido och börja leta efter bostäder direkt.