Bli en bättre längdskidåkare

Uncategorized

Nuförtiden är det allt fler som bestämmer sig för att åka något motionslopp på skidor. Kanske till och med Vasaloppet. Det finns också många som använder längdskidåkningen som en trevlig motionsform. Oavsett vilket kommer det alltid bli roligare att åka ju bättre och snabbare du är. Här kommer därför några tips på hur just du kan bli en bättre och snabbare längdskidåkare, vilken nivå du än är på.

Förbättra din kondition och styrka

Längdskidor är en konditionsidrott, det är ingenting man ska sticka under stolen med. Att jobba upp din kondition kommer därför att göra dig till en bättre längdskidåkare. Löpning är ett av de absolut bästa sätten att snabbt höja sin syreupptagningsförmåga och därmed också sin kondition. Att ta sig ut i löparspåret och avverka lite intervaller någon eller några gånger i veckan kommer definitivt att göra dig till en bättre skidåkare. Att cykla till och från jobbet i ett hyfsat tempo, kommer också att ge effekt, om än kanske inte riktigt lika stor. Men det är även viktigt att träna de specifika muskelgrupper du använder vid skidåkning och deras uthållighet. Grundläggande styrkeövningar som till exempel sit-ups, armhävningar och plankan kommer definitivt att göra dig till en bättre skidåkare. Kontinuiteten i all denna träning är oerhört viktig. Lägg gärna upp ett träningsschema som du bestämmer dig för att följa.

Se över din utrustning

Längdskidor är en materialsport som är ganska dyr att utöva. Det är stavar och skidor hit och spårkort och bensinpengar dit. Men det finns ett antal saker du kan göra för att avsevärt förbättra ditt material utan att behöva lägga ned stora pengar. Att sätta sig in i vallning i alla fall lite grann kommer att kunna få dig att åka fortare än du vågat drömma om. Det skiljer oerhört mycket på att helt strunta i eller slarva med vallningen, mot att ta det på lite mer allvar. Du behöver inte ha de dyraste vallorna, borstarna och järnen, du behöver bara lära dig grunden. Detta kan många gånger vara långt mer värt att investera i än ett par nys skidor. Även om det såklart också är roligt, och känner man att ekonomin tryter och plånboken klagar kan man ju alltid ta ett lån via forex.se, så att just du kan bli så bra som du vill bli och nå dina mål.

Åk skidor

Detta kan verka som en självklarhet men det är så otroligt sant. Ju mer skidor du åker desto snabbare kommer du att bli. Skidåkningen i sig är lite va den ultimata träningen för att bli snabb. Dock råder ju snöbrist på många håll i landet, men rullskidåkning är faktiskt snarlikt längdskidåkning och ett oerhört bra komplement.

Så om du tar till dig av dessa tips, är jag övertygad om att du kommer kunna ta din längdskidåkning till nya höjder.