Ta bilen till skidsemestern

Uncategorized

Ska du åka på skidsemester i år? Fundera då på om det kan vara ett alternativ att ta bilen. Det kan vara ett bra sätt att ta sig till resmålet – oavsett om man ska resa till de svenska fjällen eller till en europeisk skidort.

Det finns dock några saker man bör tänka på innan man hoppar in i bilen och tutar och kör. Med goda förberedelser, både praktiska och teoretiska, blir resan säkrare och trevligare.

Se till att bilen har all utrustning som behövs i form av startkablar, skyffel, bogserlina och varningstriangel. Fyll på spolarvätska, en sådan variant som inte fryser vid kalla temperaturer och se till att fördela packningstyngden på rätt sätt.

Belysning

Ska man köra på mörka och snöiga vägar är det naturligtvis viktigt att se bra och att själv synas. En god idé är därför att utrusta bilen med extrabelysning: nordeye.com/. På så sätt kan man säkerställa en säkerhetsaspekt. För att hitta ljusen för just din bil kontakta experterna på nordeye.com/.

Kolla däcken

Innan man åker bör man naturligtvis också kontrollera däcken. Naturligtvis bör man ha vinterdäck, och oavsett om de är dubbade eller inte ska de ha korrekt mönsterdjup. Se också till att det är rätt lufttryck i däcken, speciellt med tanke på att bilen troligtvis kommer att vara tungt lastad. Har man snökedjor kan det vara bra att ta med dessa om behov skulle uppstå. Tänk också på att olika länder har olika regler för dubbdäck.

Planera rutt och restid

Tänk också på att planera din resa noggrant. Det gäller inte bara vilken rutt man tänker ta. Det kan också vara bra att bestämma ungefär var man ska stanna för att äta, ta toaraster och tanka. Speciellt om man har en elbil då det ibland kan vara kö vid laddningsstationerna. Kan man kan det vara en bra att förlägga sin resa på tider så det inte är så mycket annan trafik på vägarna.

Här hittar du fler proffstips som hjälper dig att förbereda dig inför resan. Generella råd är att anpassa hastigheten efter väglaget och hålla gott avstånd till andra trafikanter. Se också till att få en god natts sömn innan resan så att du är en pigg och uppmärksam förare.