Flytta till skidåkningens populäraste platser

Skidåkning

Älskar du skidåkning och önskar att du kunde leva i några av världens populäraste skidorter? Det kan synas vara en ouppnåelig dröm men faktum är att det inte alls behöver vara så svårt. Med lite planering kan du snart vara på väg – utan att det ska behöva kosta.

Beroende på vilket land du ska till kan du behöva fixa legalisering UD innan avresan. Vissa länder kräver översatta dokument som exempelvis personbevis, betyg eller utdrag ur brottsregistret. Genom att ha alla papper i ordning kan du istället fokusera helt på din favoritsyssla i backarna än att springa omkring mellan olika myndigheter.

Världens bästa skidåkning

För att kunna leva länge på en skidort krävs pengar och bostad. Har du varken det ena eller det andra kan du istället skaffa jobb som skidinstruktör. Det finns behov av skidlärare för både stora som små och du kan arbeta för resebyråer, lokala agenter, hotell och som frilans. Olika länder har olika krav när det kommer till arbetstillstånd – t.ex. i Frankrike brukar kunskaper i franska vara ett krav bland arbetsgivarna. Se därför gärna till att du har dokumentation på dina språkkunskaper, helst översatt på det lokala språket.

Förbered din kropp och dina papper

Att ordna dina papper genom legalisering UD är enkelt – du kan göra det online och kan göra allt under ett tak. Ett annat bra sätt att förbereda dig inför skidsäsongen på är genom att träna. Fokusera framförallt på coreträning, men att vara i allmän form är också bra för att undvika skador. Beroende på vilken typ av skidåkning du kommer syssla med finns det olika träningsregimer som är bra att satsa på. Längdskidåkning kräver till exempel bättre kondition än utförsåkning.